Cameraku..bf ku~~

Entah kenapa hari ini aku tetibe rindu pulak kat camera aku..tetibe rasa macam nak bebaik semula dengan camera aku..setelah lebih kurang tiga minggu aku tinggalkan…hurmm..
Buka bag hitam yang bertulis `canon’…tu lah `bf’aku yang aku tinggal kat dalam almari aku..kesian dia..dia seolah-olah macam merajuk kat aku….berdebu..aku buka..lap(sebab dah lama tak lap ada kesan jari)
Entah lah rasa macam nak `shot’ apa-apa je depan aku…tv..meja..langsir..tetibe…hahah…maybe sebab rindu kot kat `bf’aku ni..haha.tapi rasa macam tak ada idea nak `shot’ apa..last sekali aku ambik picx sendiri pakai stand camera… posing depan camera sesorang…hahah..takde keje dikala bosan…
Seperti orang selalu cakap..nak terlibat hobi `photography’ ni perlu belajar cara-cara nak `shot’…tapi bagi aku tak payah!..xperlu sampai ke universiti pon…
`photography’ ni ibarat hobi seni..yang ilham datang dengan tetibe…percaya kah anda..kalau kita dalam emosi yang tak stabil picx yg kita `shot’ pon akan dapat tempiasnya…semua yang kita `shot’ari tu akan jadi serba tak kena…hahahah..
Aku masih ingat la memula aku aku terlibat dengan hobi `photography’ ni..masa tu aku `form’ 3..time tu nak sangat camera…aku pergi kedai kat Bandar Kuala Terengganu…survey…dulu..
Tetibe..terlihat la `canon 1000D’ yang masa tu baru 3 hari kuar…memang panas lagi ar!!..aku jatuh chenta dengan itu camera…huhuh..walaupun apek kedai tu promote baik `nikon’hati aku tetap pada canon…tah la orang kata chenta pandang pertama…(orang lain chenta pandang pertama kat manusia..aku camera pon jadi la..sebab kat dunia ni manusia dah xde kot…atau pon tak ketemu lagi…ahaks!!)…time tu canon 1000D memang baru ar..terasa panas lagi sebab baru kuar dari kilang!!hohoho…bila tengok harga…wow!! Rm2000++…hurmmm..mane aku nak cekop duit..time tu aku baru form3..dak kecik mana la ada duit sebanyak tu nak beli camera..mahal pulak tu..huhuh..owh duit aku ade sikit…nanti aku balik aku bodek mama…hahahah..harap-harap dia nak tong-tong duit..hehe
Aku pon balik la dalam keadaan `frust’..sebab camera yang aku nak tak dapat…huhu..sebelah malam aku duduk tepi mama…


Aku:mama eyra tengok camera tadi kat Bandar…hebat tau mama camera tu…eyra bekenan pulak…tapi pitih(duit) tak cukup..tapi rasa macam nak!!

Mama:berapa ringgit?..

Aku:Rm2000++ mama…

Mama:ish..ish..ish..mahal la eyra..

Aku:eyra ada sikit pitih(duit) mama tambah sikit leh?..

Mama:berapa?

Aku:dalam Rm1000…

Mama:nanti mama Tanya abah..ok..

Aku:..yess!!

Keesokannya mama bagitau yang abah sudi bagi Rm1000 kerana sokongan dia terhadap hobi aku ni…apa lagi punyalah happy aku hari tu….dan hari tu jugak aku bawa mama kekedai beli `canon 1000D’ yang jadi `bf’ aku sekarang…hinggakan kemana aku pergi disituah aku bawa `bf’ aku ni…J
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

3 Response to " "

  1. ahmad nazirul amir says:
    31 Januari 2009 2:32 PG

    wow, have fun will ya ^^

  2. ezzeyra says:
    3 Februari 2009 5:17 PTG

    thx amaat!!..

  3. liyana's says:
    8 Mac 2009 9:58 PG

    daaa.. seems like your parents pamper u so much. but yeah, still you are among the lucky ones to get things you wish very instantly.

Catat Ulasan

Copyright 2009 bulan berbicara~~
Free WordPress Themes designed by EZwpthemes
Converted by Theme Craft
Powered by Blogger Templates