KITA JADI REMAJA YANG ENJOY!!!!

TAK PERLU BERCERITA TENTANG DIRI KITA.. YANG KITA ANGGAP TERLALU PERIBADI~~
Lagipun itu bukan masalah diorang..tak kisah la ape mereka nak cakap…atau apa-apa cerita atau benda yang kamu rasa itu boleh memalukan kamu..so tak payah cerita…sebagai contoh: kamu masih mempunyai bantal busuk..atau kamu masih bermain dengan teddy bear…shhh..tak yah story..senyap sudey..


HARGAI DIRI KITA DAN PENDAPAT KITA~~
Masa remaja ni satu pekara yang normal adalah…cari kawan yang satu kepala dengan kita…jika kamu rasa kawan tu tak sesuai dengan kita..tak mengapa…cuba lebih mengenali mereka…dan jika rasa tak leh nak join…itu perkara biasa ok…malahan orang yang dah lama hidup (orang dewasa)hadapi pekara yang sama tau..`so who care!!’..


HARGAI ZAMAN REMAJA KITA..DAN INGAT APE ITU `GROWN UP’
Percaya tak?..ade lagi orang yang dah tua tapi perangai macam remaja..hahaha..menjadi dewasa ada berbagai makna ..di usia remaja ini lah kita harus belajar apa makna tanggungjawab..ambil kira pendapat kita dan mendengar nasihat orang yang lebih tua dari kita..bersesuaian dengan usia remaja kita..dan masih lagi enjoy and have fun..ingat lah usia remaja hanya datang sekali dalam hidup kita…dan ingat lah apa yang kamu rancang sekarang ini akan menentukan siapa kamu dimasa akan datang…


BERKEYAKINAN PADA DIRI SENDIRI..
Sifat yakin pada diri sendiri merupakan kekuatan individu..kalau kamu berkeyakinan(confident)…kamu akan disenangi oleh kekawan..percaya lah..sepanjang tumbesaran..banyak perubahan akan berlaku..so takyah risau jika kamu rasa kamu tak cukup cool…tak cantik atau tak macho…sebab apabila kamu dah dewasa kamu akan berubah seperti apa yang kamu mahukan…


JADI SEORANG YANG JUJUR DAN ELAKKAN DIRI ANDA DARI BERBOHONG..
Jangan jadi pembohong kerana ia akan terbawa-bawa hingga kamu dewasa..so cuba elakkan diri anda dari berbohong..dan jadi seorang yang jujur pada diri sendiri atau orang lain…


JADILAH REMAJA YANG SIHAT…
Tak perlu ikut kan hati nak makan..nanti boleh menyebabkan obesity…dan jangan terlampau nak ikut kan model-model cat walk…sampai kurus kering dan ini akan menyebabkan..kesihatan dan pertumbuhan kamu akan terganggu~


BERSOSIAL~
Join sukan,berpersatuan dan apa-apa pun aktiviti yang dianjurkan join la sama…bergaul lah seramai mungkin..serlahkan lah bakat kamu..baru lah gempak!!..kalau kamu rasa nak ada teman yang istimewa pon takpe..asal jaga dan tidak melebihi batas-batas yang dilarang oleh agama…atau jangan over sangat..kerana itu sangat merbahaya!!!...ingat tu..
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Response to " "

  1. Fathiyyah says:
    23 Januari 2009 1:42 PG

    salam ziarah Eyra..awak masih sekolah lg ya? akak ingat kite sebaya..hihi

  2. ezzeyra says:
    30 Januari 2009 11:46 PTG

    a ah eyra masih skolh lg la sis..selamat berkenalan~~:)

Catat Ulasan

Copyright 2009 bulan berbicara~~
Free WordPress Themes designed by EZwpthemes
Converted by Theme Craft
Powered by Blogger Templates